Kära lesbiska

 
Innan någon av er skriker till i "inte alla män"- anda (åh ironin): 
Jag menar inte alla lesbiska, men jag har tyvärr märkt att en hel del tänker så här.
 
*
 
Jag har en liten fråga till mina lesbiska vänner, bekanta och främlingar:
Vad är det som är så jäkla läskigt att dejta en bisexuell kvinna?
 
Jag tror inte riktigt ni förstår hur frustrerande det är att gång på gång få höra att en är "odejtbar" endast på grund av det faktum att jag även dras till män. Alltför ofta har jag fått höra av lesbiska att dom inte skulle kunna ligga med någon som legat med en man någon gång, och helt ärligt vad i helvete? Det är inte som att penisen sitter kvar och dinglar efter att en legat? Förstår ni inte på riktigt hur bifobiskt det uttalandet är? Er dejtingpool är dessutom redan väldigt liten, så hur mycket förminskar ni den inte när ni även tar bort alla tjejer som någon gång legat med män? För det är inte bara bisexuella kvinnor som legat med män, vet om mängder av lesbiska som gjort det med. 
 
Jag vill inte behöva försvara mig och min läggning varenda gång jag träffar en lesbisk kvinna. Kan vi snälla skippa snacket när ni frågar VARFÖR jag gillar män? Alltså jag vet, män är skitjobbiga på många sätt, MEN med det argumentet kan vi ju tala om att homofobi är förjävligt men det är något ni VÄLJER att hantera eller hur? För en VÄLJER ju sin läggning, eller hur? 
- Eller inte.
 
Jag valde inte att gilla män och kvinnor och allt därimellan. Absolut, jag kallade mig under många år för lesbisk, men sedan en dag föll jag för en man. Precis som jag när jag var 7 och blev kär i en tjej och insåg att jag inte var straight. Samma process. Samma typ av känsla. 
 
 
*
 
Ett argument jag ofta hör är: "Men det är ju för att en någon gång dejtat en tjej som sa att hon var bi och sen var det bara en fas" och jag tänker att vi ska ta och kika lite närmre på det:
 
* Tjejen i fråga sa att hon var bi - med största sannolikhet trodde hon att hon var det, hon menade nog inte att ljuga och föra dig bakom ljuset. Som så många andra av oss var hon nog förvirrad och ville utforska sin sexualitet.
 
* Ja, det är sorgligt om det visade sig vara en fas för henne, jag förstår att det gjorde ont (har varit med om det själv). Men många av er har dejtat män tidigare också, så ska vi säga att män var en fas för er? 
Ska dom män ni tidigare dejtat säga samma saker om er; att dom aldrig kan dejta en tjej igen för du sa att du var straight men sen var du gay? Skulle inte tro det.
 
* Vi är vuxna nu, ofta gäller det här argumentet situationer där personen i fråga var ish 16.
En tid då vi alla var osäkra på vilka vi var. 
 
* Bara för att en tjej gjort det mot er betyder det inte alla bisexuella kvinnor är så. 
Snacka om att dra alla över en kam. Då skulle jag lika gärna kunna hävda att alla lesbiska är gingers, bara för att jag en gång i tiden var tillsammans med en lesbisk ginger. Hör ni hur töntigt det låter?
  
Ett annat populärt argument är att en är rädd för att kvinnan en dejtar ska lämna en för en man
och där har jag bara ett svar:
 
Om någon lämnar er för någon annan, spelar det ingen roll vilket kön personen dom lämnar er för har:
Dom skulle lämnat oavsett. 
 
*
 
Så, mina kära lesbiska:
Kan det få vara nog nu?  Kärlek är för alla, eller hur? Kan jag få representeras också?
Jag erkänner mitt priviliegium jag har när jag även dejtar män (det är dock ett helt annat inlägg), 
men kan vi snälla skippa bifobin inom queercommunityt?
 
Och kan ni snälla sluta tro att alla penisar som tidigare residerat inom mig ligger kvarglömda i min vagina och bara väntar på att hoppa ut och attackera er om ni skulle hamna i en sexuell situation med mig?
 
Ge er nu. 
 
bisexual, words, and lgbt-bild
 
Bisous! <3
//Andréa