Detta med att vara ett objekt.

Jag är så förbannat trött på att, automatiskt, nästintill alltid, ha ögon i nacken när jag kysser min flickvän offentligt. Så trött på att jag av erfarenhet har lärt in mig ett beteende grundat på att folk har spottat, kommenterat, skrikit och lagt sig i min kärlek och min relation. Allt detta för att folk tror sig ha en "rättighet" att lägga sig i mitt förhållande.
 
Senast igårkväll, när jag och flickvännen åkte tunnelbanan hem vid halv 12-snåret, var det självklart två personer som hade något att säga om att vi gav varandra en puss. Vi pratar alltså om en puss. En. Liten. Jävla. Puss. Som varade i 2 sekunder. Inget jävla grovhångel (och varför skulle det egentligen ha något som helst med dom att göra?).
 
"Kom igen, en gång till, en till!" Kom ur deras munnar, och efter våra smått irriterade protester.
"Men ta det inte så allvarligt, det är sexigt, det är ju en komplimang!"
 
En komplimang? Att ni ser oss som objekt och anser att vår kärlek är SEXIG, och att den därmed är till för ER, för ERT tyckande och gillande? Vår relation och det vi delar, är alltså inte vår egen utan ni äger den? Jamen shit att jag inte förstod det, gud vad smickrande.
 
*
 
Jag tror att det är många som inte riktigt förstår vad homofobi är och hur det påverkar dom som utsätts för det. Du behöver inte slå mig, säga att jag är äcklig eller att jag ska dö. Du kan t.o.m ha kämpat för samkönat äktenskap. Men så länge som du överhuvud taget tror att jag blir SMICKRAD av att min kärlek är "sexig", har du uttryckt en homofobisk tanke. Kärlek är kärlek, that's it. Det är inget "speciellt" eller "annorlunda" eller "attraktivt" för att det är mellan två personer av samma kön.
 
Fast samtidigt kan jag väl inte skylla på specifika personer när dom säger saker som detta, utan snarare på samhället som har byggt upp att två tjejer tillsammans är attraktivt för ALLA. Vi ser det överallt, utöver i "lesbisk" porr (för seriöst, "lesbisk"? Jag har då aldrig träffat en lesbisk tjej med så långa naglar), i reklam (två tjejer som dansar nära varandra i underkläder), på helt vanliga klubbars hemsidor (bilder på tjejer som kysser varandra mitt på dansgolvet) osv. Utöver att detta är oerhört nedgraderande dels för tjejer som gillar tjejer så är det extremt elakt gentemot samkönad kärlek mellan män. Jag har vänner som blivit utslängda från krogar för att dom är två män som kysser varandra. Samma krogar som har bilder på mig och min flickvän kyssandes på dansgolvet på sina facebooksidor.
 
*
 
Jag är bara så oerhört trött på att bli sedd som ett objekt. På att folk lägger sig i min relation. På att behöva kämpa vareviga jävla dag för att vara den jag är.
 
Men att ge upp kampen är inget alternativ, och jag vet att vi är många, och vi är fan så starka.