Är jag trygg nu?
 
Det är märkligt när en måste fråga sig själv om en är på en trygg plats i livet. Borde en inte bara veta och känna det? Men jag har varit i för många märkliga situationer och haft allt för många destruktiva otrygga perioder för att kunna veta vad trygghet är. För några månader sedan skrev jag här på bloggen om att hitta trygghet i mig själv. Om att kanske är 2020 året jag gör det och inte i andras famnar. Sedan dess har jag fått ny partner, börjat leva ett nytt isolerat liv likt resten av världen och insett att min studiemoral är lika låg på distans som den alltid varit. Men känner jag mig trygg?
Jag vet inte. Vad är trygghet egentligen?
 
*
 
Drack vin på en väns balkong häromkvällen och frågade henne 
"Tror du jag är säker nu? Tror du jag tar bra beslut nu? Är det här vettigt?" 
Och om det inte var en väldigt nära vän till mig hade hen nog tyckt jag var helt galen och osäker på ett jobbigt sätt. Men sanningen är att den här vännen har sett mig bli manipulerad, missförstådd, psykiskt misshandlad och utnyttjad, så många gånger att hen vet att jag inte längre litar på mig själv. Jag behöver att någon utifrån ser på mitt liv objektivt och säger till mig om jag är ute på djupt vatten igen. Har inte kraften i mig att gå igenom ännu en så pass mörk period.
 
Hon sa att jag verkar lugn nu. Inte så mycket spring i benen utan mer avslappnad.
Fan vad häftigt det är ändå med vänner som känner en så pass väl.
Vänner som hör en när en får panik över sig själv.
Vänner som inte dömer.
 
*
 
Jag startar side hustle efter side hustle, alltid på jakt efter nästa get rich quick scheme samtidigt som jag skriker "EAT THE RICH"  ut i världen. Är född överklass men alltid på jakt efter pengar för att kunna betala räkningarna. Vet om min bakgrund men lever ett annat liv idag, dock medveten om mitt privilegium. Är pengar trygghet? Det skapar ett lugn.
Bara dom med mer pengar än dom behöver hävdar att pengar inte kan köpa lycka. Men är det likamed trygghet?
 
*
 
Min katt sitter i soffan på min nystädade uteplats. Solen skiner och jag riktigt ser hur hon njuter.
Jag behöver inte röra vid henne för att hon ska spinna idag. Hon är nöjd. Lycklig kanske rentav.
Om djur nu sätter såna känslor hos sig själva.
 
Är hon trygg?